• 01
 • 1a
 • 1
 • 10
Donacije

Upustvo našim građanima u inozemstvu

Additional Info

 • GNaslov NAČIN UVOZA HUMANITARNE POMOĆI STANOVNIŠTVU BiH POGOĐENOM POPLAVAMA I KLIZIŠTIMA

Zbog velikog interesovanja naših plemenitih građana, okupljenih u džematima i udruženjima širom Evrope, objavljujemo informaciju o načinu uvoza humanitarne robe u Bosnu i Hercegovinu.

Po ubrzanom postupku, usvojenom od strane Vijeća ministara i uokvirenom od strane Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), robu koju ste prikupili možete donirati „Merhametu“ ili nekoj drugoj humanitarnoj organizaciji u Bosni i Hercegovini.

Kada donirate robu nekoj od humanitarnih organizacija, onda je ta organizacija zadužena s tom robom na samo s vaše, već i od strane UIO.  To znači da ta humanitarna organizacija za nju odgovara i da se ulaz i izlaz robe mora pratiti sve do distribucije krajnjem korisniku, u ovom slučaju stanovništu pogođenom poplavama i klizištima. 

Počela realizacija velikog projekta

Additional Info

 • GNaslov „MERHAMET“ URUČIO MATERIJAL ZA OBNOVU KUĆA U TOPČIĆ-POLJU

Žitelje zeničke Mjesne zajednice Topčić-Polje ponovo je obradovao „Merhamet“. Naime,  HO „Merhamet“ MDD počeo je realizaciju velikog i veoma značajnog projekta obnove kuće u Topčić-Polju koje su stradale tokom katastrofalnih poplava i klizišta polovinom maja ove godine.

U četvrtak, 21. Marta, u prisustvu predsjednika HO „Merhamet“ MDD Hajrudina Šahića i načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića, počela je uručivanje građevinskoga materijala mještanima Topčić-Polja, a riječ je o donaciji vrijednoj 100.000 KM, koju je obezbijedio „Merhamet“.

Aktivnosti HO „Merhamet“ MDD na područjima ugroženim poplavama i klizištima

Additional Info

 • GNaslov ZAJEDNIČKI IFTAR I RAMAZANSKI PAKETI ZA MJEŠTANE ORAHOVICE

Nakon Topčić-Polja, Nemile i Željeznog-Polja, HO „Merhamet“ MDD organizirao je zajednički iftar za žitelje Mjesne zajednice Orahovica (Općina Zenica) koje je, takođe, pogođeno katastrofalnim poplavama i klizištima.

Iftar je organiziran u džamiji As Sahabah, a prisustvovao je i doc. dr. Hajrudin Šahić, predsjednik HO „Merhamet“ MDD.

HO „Merhamet“ MDD ponovo pokrenuo akciju

Additional Info

 • GNaslov HUMANITARNI BROJ I NAMJENSKI RAČUN ZA PRIKUPLJANJE POMOĆI NARODU GAZE

Reagirajući na novonastalu situaciju u pojasu Gaze, i stradanja nedužnih palestinskih civila u napadima izraelskih snaga, Upravni odbor HO „Merhamet“ MDD donio je odluku o ponovnom pokretanju humanitarne akcije „Pomoć narodu Gaze“.

Akciju, koja će trajati do 31. oktobra 2014. „Merhamet“ provodi u svim svojim organizacionim jedinicama u Bosni i Hercegovini i u inozemstvu.

U zgradi Općine Travnik

Additional Info

 • GNaslov Održana Redovna izvještajna Skupština HO „Merhamet“ MDD

Delegati Redovne izvještajne Skupština HO „Merhamet“ MDD, na sjednici koja je održana 22. jula u Travniku, usvojili su  Izvještaj o radu i poslovanju HO „Merhamet“ MDD za 2013. godinu, kao i Plan rada i poslovanja HO „Merhamet“ MDD za 2014. godinu.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić je, govoreći o rezultatima poslovanja u protekloj godini, naglasio da su rijetke organizacije u Bosni i Hercegovini koje se mogu pohvaliti da su 2013. godinu završile uspješno, što je to pošlo za rukom „Merhametu“.

Projekti

 • 1
 • 2
 • 3
Predhodna Dalje

PROIZVODNJA HRANE NA VLASTITOM IMANJU

PROIZVODNJA HRANE NA VLASTITOM IMANJU

1. Imanje u Zavidovićima: Opravdana investicija   Godina 2011. potvrdila je opravdanost investicije u „Merhametova“ imanja u Zavidovićima i Visokom, što je još jedna uspješna priča ove organizacije. Na „Merhametovom“ imanju u...

Dalje...

STIPENDIJE FONDACIJE „EDAH BEĆIRBEGOVIĆ“…

STIPENDIJE FONDACIJE „EDAH BEĆIRBEGOVIĆ“

Sa dodjele prvih stipendija u sjedištu „Merhameta“ Za „Merhamet“ je veoma važan projekat obrazovanja i stipendiranja mladih ljudi čiji roditelji nemaju dovoljno finansijskih mogućnosti da bi ih školovali. Ovo se...

Dalje...

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA I KUĆNA NJEGA

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA I KUĆNA NJEGA

1. „Merhametova“ ambulanta u Sarajevu Pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu jedna je od glavnih aktivnosti „Merhameta“. Naime, „Merhamet“ posebno vodi računa o onim kategorijama građana, koji, iz raznih razloga, ne mogu ostvariti...

Dalje...

Akcije

 • 1
 • 2
 • 3
Predhodna Dalje

MEĐUNARODNE AKTIVNOSTI „MERHAMETA“

MEĐUNARODNE AKTIVNOSTI „MERHAMETA“

AKCIJE ŠIROM SVIJETA   Misija dobročinstva Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ već je odavno  prešla granice Bosne i Hercegovine. „Merhamet“ je svojim akcijama širom naše planete stekao međunarodni ugled i etablirao se kao...

Dalje...

VIŠE OD DVA MILIONA OBROKA GODIŠNJE U KU…

„Merhametovim“ kuhinjama utočište su našli brojni građani širom Bosne i Hercegovine koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i koji su, ne svojom krivicom, dospjeli na društvenu marginu i u...

Dalje...

KURBANI IZ AUSTRALIJE PO HALAL-PRINCIPIM…

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, u saradnji s „Merhametom“ Australije, svake godine sprovodi akciju „Kurban“. Riječ je o jednoj od najznačajnijih akcija „Merhameta“, zahvaljujući kojoj se obezbjeđuju dovoljne količine kvalitetnog kurbanskog...

Dalje...

Kontaktirajte nas

contact us

  Tel/Fax:
  + 387 (0) 33 236-527 
  + 387 (0) 33 534-609

                This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
               www.merhamet.ba

Godišnjak