• 01
 • 1a
 • 1
 • 10
Donacije

Upustvo našim građanima u inozemstvu

Additional Info

 • GNaslov NAČIN UVOZA HUMANITARNE POMOĆI STANOVNIŠTVU BiH POGOĐENOM POPLAVAMA I KLIZIŠTIMA

Zbog velikog interesovanja naših plemenitih građana, okupljenih u džematima i udruženjima širom Evrope, objavljujemo informaciju o načinu uvoza humanitarne robe u Bosnu i Hercegovinu.

Po ubrzanom postupku, usvojenom od strane Vijeća ministara i uokvirenom od strane Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), robu koju ste prikupili možete donirati „Merhametu“ ili nekoj drugoj humanitarnoj organizaciji u Bosni i Hercegovini.

Kada donirate robu nekoj od humanitarnih organizacija, onda je ta organizacija zadužena s tom robom na samo s vaše, već i od strane UIO.  To znači da ta humanitarna organizacija za nju odgovara i da se ulaz i izlaz robe mora pratiti sve do distribucije krajnjem korisniku, u ovom slučaju stanovništu pogođenom poplavama i klizištima. 

Regionalni odbor „Merhamet“ Tuzla

Additional Info

 • GNaslov Značajne donacije kompanija “Ovako” i “Noćko” u ramazanu

Renomirana mesna industrija „Ovako“ iz  Sarajeva, i ovog ramazana je donirala  “Merhametovoj” Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli značajnu količinu svojih proizvoda, koji  su tokom mubarek dana  pomogli rad kuhinje i obradovali njene korisnike.

Ramazansku donaciju Narodnoj kuhinji u Tuzli darovala je i mljekara „Noćko“ iz Živinica. Pomoć se sastojala od više vrsta mliječnih proizvoda, koji su postačima i ostalim korisnicima kuhinje “Imaret” dobro došli u sparnim ljetnim danima.

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla

Additional Info

 • GNaslov Iftar za porodice šehida i poginulih boraca TK

U restoranu „Merhametove“ Narodne kuhinje “Imaret” u Tuzli na zajedničkoj iftarskoj  sofri okupili su se članovi porodica šehida i poginulih boraca Tuzlanskog kantona. Bila je ovo prilika da se svi zajedno, s dužnom pažnjom, prisjetimo onih  koji su za odbranu naše zemlje darovali vlastite živote.

Nakon iftara, „Merhamet“ je porodicama šehida  uručio tradicionalne porodične pakete.

“Merhamet” ne zaboravlja područja ugrožena poplavama i klizištima

Additional Info

 • GNaslov ZAJEDNIČKI IFTAR NA OTVORENOM

Nakon Nemile i Topčić-Polja, HO „Merhamet“ MDD organizirao je u ponedjeljak 14. jula iftar u Mjesnoj zajednici Željeznog-Polje, u Općini Žepče. Brojni žitelji Željeznog-Polja zajednički su, sa predsjednikom „Merhameta“ Hajrudinom Šahićem i potpredsjednikom “Merhameta” prof. dr. Šahzijom Đonlagić-Dreca, iftarili na otvorenom, u dvorištu mjesne osnovne škole “Abdulvehab Ilhamija”.

Iftaru su prisustvovali i predsjednik Osnovnog odbora “Merhameta” Žepče Ibrahim Tutnjić i predsjednik Mjesne zajednice Željezno-Polje Amer Ahmić.

Mjesna zajednica Željezno-Polje, prema riječima Amera Ahmića, je pretrpjela ogromne štete tokom nedavnih poplava i klizišta. Neke lokacije u Željeznom-Polju proglašene su crvenom zonom i više neće biti useljive.

Mubarek dani u područjima ugroženim poplavama i klizištima

Additional Info

 • GNaslov “MERHAMET” ORGANIZIRAO IFTAR NA OTVORENOM ZA MJEŠTANE TOPČIĆ-POLJA

HO „Merhamet“ MDD organizirao je sinoć (četrvatak, 10. juli) iftar u zeničkoj Mjesnoj zajednici Topčić-Polje. Brojni žitelji Topčić-Polja zajednički su, sa predsjednikom „Merhameta“ Hajrudinom Šahićem, iftarili na otvorenom.

Predsjednik Mjesne zajednice Topčić-Polje Zaim Skopljak zahvalio je “Merhametu” i predsjedniku Hajrudinu Šahiću za organiziranje iftara, ali i za sve ostalo što “Merhamet” čini za mještane Topčić-Polja, nakon što ih je pogodila nezapamćena katastrofa.

Projekti

 • 1
 • 2
 • 3
Predhodna Dalje

PROIZVODNJA HRANE NA VLASTITOM IMANJU

PROIZVODNJA HRANE NA VLASTITOM IMANJU

1. Imanje u Zavidovićima: Opravdana investicija   Godina 2011. potvrdila je opravdanost investicije u „Merhametova“ imanja u Zavidovićima i Visokom, što je još jedna uspješna priča ove organizacije. Na „Merhametovom“ imanju u...

Dalje...

STIPENDIJE FONDACIJE „EDAH BEĆIRBEGOVIĆ“…

STIPENDIJE FONDACIJE „EDAH BEĆIRBEGOVIĆ“

Sa dodjele prvih stipendija u sjedištu „Merhameta“ Za „Merhamet“ je veoma važan projekat obrazovanja i stipendiranja mladih ljudi čiji roditelji nemaju dovoljno finansijskih mogućnosti da bi ih školovali. Ovo se...

Dalje...

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA I KUĆNA NJEGA

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA I KUĆNA NJEGA

1. „Merhametova“ ambulanta u Sarajevu Pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu jedna je od glavnih aktivnosti „Merhameta“. Naime, „Merhamet“ posebno vodi računa o onim kategorijama građana, koji, iz raznih razloga, ne mogu ostvariti...

Dalje...

Akcije

 • 1
 • 2
 • 3
Predhodna Dalje

MEĐUNARODNE AKTIVNOSTI „MERHAMETA“

MEĐUNARODNE AKTIVNOSTI „MERHAMETA“

AKCIJE ŠIROM SVIJETA   Misija dobročinstva Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ već je odavno  prešla granice Bosne i Hercegovine. „Merhamet“ je svojim akcijama širom naše planete stekao međunarodni ugled i etablirao se kao...

Dalje...

VIŠE OD DVA MILIONA OBROKA GODIŠNJE U KU…

„Merhametovim“ kuhinjama utočište su našli brojni građani širom Bosne i Hercegovine koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i koji su, ne svojom krivicom, dospjeli na društvenu marginu i u...

Dalje...

KURBANI IZ AUSTRALIJE PO HALAL-PRINCIPIM…

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, u saradnji s „Merhametom“ Australije, svake godine sprovodi akciju „Kurban“. Riječ je o jednoj od najznačajnijih akcija „Merhameta“, zahvaljujući kojoj se obezbjeđuju dovoljne količine kvalitetnog kurbanskog...

Dalje...

Kontaktirajte nas

contact us

  Tel/Fax:
  + 387 (0) 33 236-527 
  + 387 (0) 33 534-609

                This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
               www.merhamet.ba

Godišnjak