RUKSACI, ŠKOLSKI PRIBOR I SENDVIČI ZA SVE UČENIKE PODRUČNE OSNOVNE ŠKOLE „ŠLJIVIĆI“

Direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj i uposlenica Osnovnog odbora „Merhameta“ Zavidovići Fatima Redžić, u pratnji direktora Osnovne škole „Vozuća“ Jusufa Ahmetovića i načelnika općine Zavidovići Hašima Mujanovića, posjetili su 30 učenika udaljene Područne Osnovne škole „Šljivići“ u naselju Vozuća.

Delegacija „Merhameta“ je učenicima donirala školske ruksake, školski pribor, mesne proizvode našeg „Merhametovog“ stalnog donatora Mesne industrije „MADI“ iz Tešnja, kao i sendviče i jogurte koje je donairala mliječna industrija „MI 99“ iz Gradačca.

- Naš stalni donator „MI 99“ iz Gradačca je naš stalni donator koji je ovoga puta donirao svoje mliječne proizvode u vrijednosti od 1.000 KM za potrebe korisnika „Merhametovih“ javnih kuhinja u Maglaju i Zavidovićima.

Nakon posjete Područne Osnovne škole „Šljivići“, obišli smo osobe u stanju socijalne potrebe i uručili im prehrambene pakete. Takvu pomoć dobili su porodice Imamović iz Vozuće, Durić iz Osječana i Džinić iz Ribnice - kazala je Sanela Omerović.

  

Go to top