ALBANSKI ISLAMSKI INSTITUT OBEĆAO PROSTORIJE „MERHAMETU“ ALBANIJE

Delegaciju HO „Merhamet“ MDD, prilikom službene posjete Tirani, ugostilo je rukovodstvo Albanskog islamskog instituta, na čelu sa novoimenovanim direktorom dr. Adrianom Muhajem. Među domaćinima je bio i osnivač ove značajne kulturno-vjerske institucije prof. dr. Ramiz Zekaj koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog posjete predstavnika „Merhameta“.

Zekaj je naglasio da poznaje rad „Merhameta“ i njegovu ulogu u odbrani Bosne i Hercegovine tokom agresije na nju.

Ramiz Zekaj je kazao da će Albanski islamski institut, koji je osnovan prije 20 godina i ima izuzetne rezultate, podržati rad „Merhameta“ Albanije i obećao da će ova institucija obezbijediti neophodne prostorije za rad „Merhameta“ Albanije.

Direktor instituta Adrian Muhaj je istakao da bi Albanci i Bošnjaci trebali imati što bolje odnose te da se nada dobroj saradnji Albanskog islamskog instituta i „Merhameta“ Albanije.

Zamjenik predsjednika HO „Merhamet“ MDD Timur Numić je zahvalio na srdačnom dočeku.

- Vi ste privilegovani što imate instituciju kao što je Albanski islamski institut koji mi u Bosni i Hercegovini nemamo i što radite ovaj posao – kazao je Numić.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić je govorio o historijatu i 105- godišnjoj misiji „Merhameta“.

- Naša želja je da rad „Merhameta“ Albanije bude što uspješniji, stoga se zahvaljujem na vašoj podršci ovom članu velike „Merhametove porodice i njenom predsjedniku Samiju Guzinu - kazao je Šahić.

Delegaciju „Merhameta“ su, osim predsjednika Hajrudina Šahića i zamjenik predsjednika Timura Numića, činili i član Upravnog odbora Muharrem Zejnullahu, zamjenik predsjednika Skupštine „Merhameta“ i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik Kenan Vrbanjac te predsjednik „Merhameta“ Albanije Sami Guzin.

  

Go to top