PREDSJEDNIK ISLAMSKOG KOMITETA ALBANIJE PRIMIO DELEGACIJU „MERHAMETA“

Delegacija HO „Merhamet“ MDD, koju je predvodio predsjednik Hajrudin Šahić, tokom službenog boravka u Tirani, posjetila je Islamski komitet Albanije (Islamska zajednica Albanije), gdje ih je primio predsjednik te institucije Skender ef. Bručaj.

Delegacija „Merhameta“ u koju su, osim predsjednika Šahića, činili i zamjenik predsjednika „Merhameta“ Timur Numić, član Upravnog odbora Muharrem Zejnullahu, zamjenik predsjednika Skupštine „Merhameta“ i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik Kenan Vrbanjac te predsjednik „Merhameta“ Albanije Sami Guzin, upoznali su albanskog reisa sa misijom i aktivnostima „Merhameta“ te sa činjenicom da je „Merhamet“ formiran i u Albaniji.

 

 

- Uvjeren sam da će „Merhamet“ Albanije imati podršku Islamskog komiteta Albanije i vas kao čelnika te institucije te se nadam dobroj saradnji – kazao je Hajrudin Šahić i pozvao efendiju Bručaja da posjeti Sarajevo i „Merhamet“.

Skender ef. Bručaj je zahvalio predstavnicima „Merhameta“ na posjeti i naglasio da će „Merhamet“ Albanije imati njegovu punu podršku te da se nada da će ova humanitarna organizacija biti uspješna u cijeloj Albaniji.

Go to top