„MERHAMET“ UČESTVOVAO U PRIPREMI IFTARA NA ŽUČI ZA TRI HILJADE POSTAČA 

Povodom obilježavanja 8. juna - Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo i 26. godišnjice bitke za brdo Žuč, na ovom uzvišenju nadomak Sarajeva svečano je otvoren Dom oslobodilaca, memorijal odbrane i ulazna kapija memorijalnog kompleksa koji će se graditi na Golom brdu, lokalitetu gdje su se tokom agresije na našu zemlju vodile žestoke borbe za odbarnu grada Sarajeva i države BiH.

Objekat su otvorile Alma i Dalila, kćerke naših heroja rahmetli Safeta Zajke i Envera Šehovića, uz prisustvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i njegovih saradnik, te ostalih zvaničnika.

Na platou Golog brda upriličen je prigodan program i zajednički iftar za više od tri hiljade prisutnih grđana, članova porodica šehida i poginulih boraca, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti.

Regionalni odbor „Merhameta„ Sarajevo već tradicionalno pomaže, odnosno sudjeluje u pripremama zajedničkih iftara povodom obilježavanja godišnjice ovog značajnog jubileja. Tako je bilo i ove godine. „Merhamet“ je obezbijedio pet stotina iftara za postače, posjetioce ove značajne manifestacije.

Go to top