„MERHAMET“ UVELIČAO HATMA DOVU U JUSIĆIMA, PRVOM POVRATNIČKOM NASELJU

Uposlenici i aktivisti Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla ovog su Ramazana obišli veliki broj naselja na području tuzlanske regije i upriličili iftare za socijalno ugrožene korisnike, povratnike u RS, postače u džematima i dali doprinos u obilježavanju godišnjica stradanja i drugim važnim događajima u tim mjestima. Povod za organizaciju zajedničkog iftara u Jusićima, prvom povratničkom naselju u BiH, bila je hatma dova za 9 mještanki koje su u okviru mektebske nastave za odrasle savladale arapsko pismo i proučile časni Kur'an. Za sve prisutne „Merhamet“ je osigurao ramazanske obroke.

Imam džemata Selimovići Hariz ef. Pašić, mještanin Muradif Islamović i jedna od polaznica mektebske nastave Hasreta Muratović su izrazili veliko zadovoljstvo zbog posjete i direktorici RO “Merhameta“ Tuzla Mensuri Husanović uručili prigodnu zahvalnicu.

  

- Drago nam je da smo posjetili pionire povratka u našoj zemlji i da smo i mi dali svoj doprinos oživljavanju ovog lijepog mjesta - rekla je Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odora „Merhameta“ Tuzla.

Do kraja Ramazana „Merhamet“ će upriličiti još jedan zajednički iftar u Podrinju i to u naselju Nova Kasaba, u Medžlisu IZ Vlasenica.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey