RAZMATRANA AKTUELNA POLITIČKA SITUACIJA U BiH

Koordinacija četiri temeljne bošnjačke institucije organizirale su predramazansko druženje u prostorijama HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu. Predstavnici Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Bošnjačkog instituta - Fondacije Adila Zulfikarpašića, „Preporoda“ i „Merhameta“ razmijenili su mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te o aktuelnoj migrantskoj krizi u našoj zemlji.

Član VKBI-ja Haris Silajdžić je prenio utiske o nedavnom boravku u Sjedinjenim Američkim Državama i informirao članove Koordinacije o razgovorima sa američkim zvaničnicima.

Dogovoreno je novo druženje predstavnika ove četiri bošnjačke institucije polovinom ramazana, a planirano je i organiziranje javne tribine čija će tema biti aktuelna politička situacija u BiH.

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Bošnjački institut - Fondacija Adila Zulfikarpašića, „Preporod“ i „Merhamet“ su nedavno potpisali sporazum o zajedničkim aktivnostima. Ove četiri institucije su, podsjetimo, organizatori prvog Bošnjačkog sabora, održanog 28. septembra 1993. godine, a istog datuma prošle godine, u Sarajevskoj vijećnici, organizirali su Svečanu akademiju povodom Dana Bošnjaka.

  

Go to top