PREMIJER SULJKANOVIĆ IZRAZIO PUNU PODRŠKU „MERHAMETU“ I NJEGOVIM PROJEKTIMA

TUZLA, 12. april - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak Sandra Memić razagovarali su sa predsjednikom HO „Merhamet“ MDD Hajrudinim Šahićem i direktoricom Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensurom Husanović. Ovom prilikom istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom koja je najviše izražena na polju socijalne politike i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

Hajrudin Šahić se zahvalio na dobroj saradnji Vlade TK sa „Merhametom“ i izrazio nadu da će se ta saradnja još više poboljšati, za dobrobit socijalno ugroženih osoba na području Tuzlanskog kantona kojima je pomoć potrebna. Šahić je, između ostalog, prezentirao projekat „Kućna njega“ koji „Merhamet“ planira proširiti na teritoriju cijele BiH.

 

- Ovim projektom želja nam je „otvoriti vrata“ i onima kojima je pomoć potrebna, a nisu u prilici izaći i sami je zatražiti. „Kućna njega“ je jedan od najhumanijih projekata i očekujemo podršku Vlade TK - rekao je Šahić.

Premijer Jakub Suljkanović je potcrtao da Kantonalna vlada već duži niz godina finansijski pomaže rad Narodne kuhinje „Imaret".

- Ove godine Vlada je u Budžetu za 2018. godinu, za programe socijalne zaštite planirala oko 2 miliona KM sredstava više nego što je to bio slučaj u 2017. godini - rekao je premijer Suljkanović i dodao da će Vlada TK podržati i „Merhametov“ projekat „Kućna njega“.

Na kraju sastanka, sudionici su se složili da, iako je dosadašnja saradnja na vrlo visokom nivou, ipak postoji prostor i volja da se ona i dodatno unaprijedi.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey