„NARODNA APOTEKA“ DONIRALA TLAKOMJER I APARAT ZA KONTROLU ŠEĆERA U KRVI

Projekat „Kućna njega“ Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj naišao je na podršku institucija, firmi i pojedinaca u tom gradu. Tako je maglajska Javna ustanova „Narodna apoteka“, shvatajući značaj ovog projekta za društvenu zajednicu, odlučila donirati neophodnu medicinsku opremu. Tako je maglajski „Merhaet“ od „Narodne apoteke“ dobio profesionalni tlakomjer i aparat za kontrolu šećera u krvi, koji su neophodni za upotpunjavanje usluga kućne njege, usmjerene prema starim i iznemoglim osobama.

Direktorica Centra  za socijalni rad Maglaj Aida Hadžić je također dala podršku projektu „Kućna njega“ tako da obilasku korisnika tih „Merhameotivh“ usluga starim, bolenim i iznemoglim osobama prisustvuje i socijalni radnik, zajedno sa koordinatoricom Nadirom Zaimović.

- Prilikom posjete korisnicima, podijeljeni su mliječni proizvodi koje je donirala firma „MI99“ iz Gradačca, kao i špinat sa „Merhametovog“ imanja u Zavidovićima. Tom prilikom, evidentirane su potrebe korisnika i pružene usluge mjerenja krvnog pritiska.

Uputili smo molbu institucijama, firmama i pojedincima za podršku našem projektu „Kućna njega“. Među prvim donatorima bili su Humanitarni fond „Atlanta“ i njegov predsjednik Fadil Cvrk koji je donirao 15 paketa, u vrijednosti od 750 KM. Ovo nije prva donacija navedenog udruženja koje je u prethodnoj godini uputilo donaciju za potrebe „Merhametove“ Narodne kuhinje u Maglaju – kazala je direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey