OBAVLJENI ZDRAVSTVENI PREGLEDI KORISNIKA NARODNE KUHINJE „IMARET“

Ekipa medicinskih sestara iz Doma zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla obavila je preglede oko 100 korisnika Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli koji svoje dnevne obroke uzimaju na punktu u Područnoj osnovnoj školi „Solana“. Korisnicima je ovom prilikom vršeno mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, a od prisutne medicinske ekipe građani Solane su dobili i korisne zdravstvene savjete i preporuke.

- Osim što osiguravamo po jedan dnevni obrok za oko 2.400 socijalno najugroženijih građana Tuzlanskog kantona, u narednom periodu ćemo nastojati da što više brinemo i o njihovom zdravlju - ističe Mensura Husanović, direktorica HO „Merhamet“ MDD RO Tuzla.

U mjesecu januaru, „Merhamet“ je bio dio akcije "Stop grliću materice" u okviru koje su ljekari i medicinari iz UKC-a Tuzla i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo TK posjetili zvorničko povratničko naselje Đulići gdje je za žene iz ovog i okolnih mjesta održano prigodno predavanje o prevenciji opake bolesti te su obavljeni zdravstveni pregledi oko 100 povratnica.

Zdravstveni pregledi korisnika Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli nastavit će se u narednom periodu, i uz logističku podršku „Merhameta“ patronažne ekipe Doma zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ s tim ciljem obići će još nekoliko punktova u više gradskih mjesnih zajednica.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey