IBTISSAM ZERUAL OBRADOVALA DJECU IZ HRASNICE ŠKOLSKIM PRIBOROM I SLATKIŠIMA

Ibtissam Zerual, Marokanka koja živi i radi u Parizu, posjetila je u subotu 7. aprila mesdžid Glavogodina koji pripada džematu Kovači u Hrasnici te je djeci, polaznicima mektebske nastave, podijelila raznovrsni školski pribor i slatkiše, u vrijednosti od oko 1.200 KM.Ovu akciju Ibtissam Zerual je realizirala uz pomoć Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo, odnosno Osnovnog odbora „Merhameta“ Ilidža.

Podjeli poklona djeci prisustvovali si član Upravnog odbora HO „Merhamet“ MDD Mensur Bektić, direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak i sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Ilidža Mujo Berilo te volonterka „Merhameta“ Lamija Bektić.

  

 

- Prvi put sam u Sarajevu i željela sam obradovati mališane školskim priborom i slatkišima koje sam kupila od novca koje smo skupili moji prijatelji i ja upravo za ovu namjenu. Inače, to je nama praksa jer volimo da pomažemo ljudima, pogotovo djeci iz socijalno ugroženih porodica - kazala je Ibtissam Zerual i dodala:

- Drago mi je da sam upoznala ljude iz „Merhameta“ koji su mi pomogli. „Preporučili su mi „Merhamet“ kada sam se raspitivala koja organizacija bi mi mogla pomoći da realiziram ovu akciju. Nadam se da ću nastaviti saradnju sa „Merhametom“ jer sam vidjela da je riječ o ozbiljnoj organizaciji.

Prethodno je gošča iz Francuske posjetila sjedište HO „Merhamet“ MDD gdje je razgovarala sa predsjednikom ove organizacije Hajrudinom Šahićem i članom Upravnog odbora Mensurom Bektićem koji su je upoznali sa aktivnostima „Merhameta“ u BiH i širom svijeta.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey