PAKETIĆI ZA MALIŠANE U SREBRENIKU POVODOM NOVE HIDŽRETSKE 1439. GODINE

Osnovni odbor „Merhameta“ Srebrenik, u saradnji sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Tuzla, Medžlisom IZ Srebrenik, Općinom Srebrenik i brojnim preduzećima iz ovog grada,  osigurao je 150 paketića koji su, u povodu Nove 1439. hidžretske godine, podijeljeni djeci sa teškoćama u razvoju, mališanima bez jednog ili oba roditelja i najmlađim Srebreničanima iz socijalno ugroženih porodica.

Podjela paketića je upriličena u lokalnom Domu kulture.

-Ovo je već dvanaesti put da našim najmlađim sugrađanima uljepšavamo Novu hidžretsku godinu i moram pohvaliti sve koji su se odazvali i pomogli našu tradicionalnu akciju, jer se broj paketića koje dijelimo, zahvaljujući donatorima, stalno povećava - kazao je Osman ef. Mujić, predsjednik OO „Merhamet“ MDD Srebrenik.

Nabavku i podjelu novogodišnjih paketića su pomogli : Osnovni odbor „Merhameta“ Srebrenik,  Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla, načelnik Općine Srebrenik, Medžlis IZ Srebrenik, Selimpex Srebrenik, Printas doo Srebrenik, Nevzat Omeroglu Istanbul, Great doo Srebrenik, BH-legno Špionica, „Corni flips“Srebrenik,  ITK „Musić“Srebrenik, „Kopex-Sarajlić“Srebrenik i „Herceg “Srebrenik. 

Srebrenički „Merhamet“ je nedavno, uz pomoć donatora iz Turske, osigurao i novčanu pomoć za 56 djece u stanju socijalne potrebe iz ove općine, koji su dobili po 50 KM.

    

Go to top Sam Steel Authentic Jersey