„HELPIN HAND“ I „MERHAMET“ ORGANIZIRALI IFTAR ZA POSTAČE U ODŽAKU

Regionalni odbor „Merhamet“ Maglaj, u saradnji sa „Merhametovom“ partnerskom orgnizacijom „Helping Hand“, organizirao je iftar za 60 postača u mektebskim prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Odžak.

Direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović govorila je tom prilikom o ramazanskim aktivnostima „Merhameta“, a Fahrudin ef. Mujanović  istakao je dobru saradnju „Merhameta“ i Medžlisa Islamske zajednice Odžak. Mujanović je izrazio zahvalnost Regionalnom odboru „Merhameta“ Maglaj koji već drugu godinu organizira iftare za postače u Odžaku.

Iftari su pripremljeni u „Merhametovoj“ Narodnoj kuhinji u Maglaju, uz pomoć volontera, učenika Mješovite srednje škole Maglaj i njihove nstavnice Jasmine Lošić. Iftaru je prisustvovala i sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Odžak Maida Zulfić.

ZAHVALNOST DONATORIMA

Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj zahvaljuje se donatorima koji su nesebično podržali „Merhametove“ ramazanske aktivnosti, a to su: „Saraj Milk“ Maglaj, slastičarna „Dizdarević“ Tešanj, slastičarna „Carigrad“ Maglaj, Lejla Dizdarević, Džafer Ustalić, Rizah Ajanović, Reuf Mujaković, Ifeta Zećo, Jasmina Lošić, Mirela i Aida Mulić, Ibro Lokmić, Admira Bradarić.

- Zahvaljujemo se i donatorima iz Gradačca, firmi „Arex“, Mliječnoj industrij i „MI 99“  i Mlinu „Nezić“ od kojih smo dobili ulje, šećer, brašno, mlijeko, jogurt i pavlaka. Vrijednost donacije iznosila je 2.500 KM.

Go to top