KONTINUIRANA PODRŠKA MUFTIJSTVA TUZLANSKOG

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla. Predsjednica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensura Husanović upoznala je muftiju Fazlovića s aktuelnostima u ovoj humanitarnoj organizaciji, naglasivši da „Merhametova“ Narodna kuhinja „Imaret“ u Tuzli za svoje korisnike dnevno priprema 2.200 obroka.

Tokom mjeseca ramazana Imaret priprema i 100 iftara za svoje korisnike postače o čemu je posebno bilo govora tokom ove posjete. Muftija Fazlović se interesovao za mogućnosti „Imareta“ da istraje sa pripremom ovih iftara tokom cijelog ramazana. S tim u vezi, obezbijeđena je i određana pomoć.

Pored ovih, „Imaret“ organizuje iftar i u Bratuncu, Srebrenici, Kalesiji, Bijeljini, Kladnju i Mihatovićima u Tuzli, te iftar u saradnji sa Organizacijom Ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona i porodicama šehida.

Istaknuta je nesebična pomoć Muftijstva tuzlanskog i njegovih džematlija Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli, koja se najvećim dijelom realizuje putem akcije darivanja kurbanskog mesa, kao i zekata na poljoprivredne proizvode.

U pratnji muftije Fazlovića bio je Muamer Zukić, pomoćnik muftije tuzlanskog.

Link:

http://www.muftijstvotz.ba/index.php/k2-extra-field-groups/vijesti-m/1401-kontinuirana-podrska-merhametu-i-imaretu

 

Go to top