ŠKOLSKI PRIBOR ZA SOCIJALNO UGROŽENU DJECU U KALESIJI

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla podijelio je 150 paketa školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kalesije. Tako su direktor Regionalnog odbora Tuzla Mensura Husanović, koordinator Zijad Dardagan i sekretar Općinskog odbora „Merhameta“ Kalesija Muhamed Berbić obradovali su vrijednim školskim priborom mališane iz svih pet kalesijskih osnovnih škola. Pakete je osigurala „Merhametova“ dugogodišnja partnerska organizacija “Mennonite Central Committee” (MCC).

Djeci u Osnovnoj školi „Kalesija“ podijeljeno je 59 paketa, u OŠ „Memići“ i u OŠ“ Rainci Gornji“ po 25, u OŠ „Vukovije“ 21 i u OŠ „Tojšići“ 20 kompleta školskog pribora.

  

- Veoma smo zadovoljni saradnjom s „Merhametom“. Zahvaljujemo se što nisu zaboravili djecu u Kalesiji, pa će ova donacija biti od velike koristi njihovim roditeljima - rekao je Fahrudin Hamzić, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Kalesija.

Saradnje je obostrana. Pokazalo se to i tokom novembra prošle, odnosno tokom akcije Regionalnog odbora „Merhamet“ Tuzla pod nazivom „Učenici pomažu Narodnu kuhinju“. Osnovci  sa područja Kalesije, u koordinacioji sa osobljem svih škola, prikupili su i Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli isporučili značajnu količinu različitih prehrambenih artikala, u vrijednosti od  3.778  KM.

- Osim prikupljanja značajne pomoći za korisnike Narodne kuhinje, na ovaj način pokušavamo kod naših najmlađih izgrađivati osjećaj solidarnosti prema onima kojima je pomoć potrebna - istakla je  Mensura Husanović.

Kako je najavljeno, „Merhamet“ će u narednom periodu nastojati pomoći u rješavanju velikog problema s kojim se suočavaju kalesijske osnovne škole i posredovati u osiguranju nedostajućeg školskog inventara, opreme i učila.

 

„Milost“ iz Norveške donirala hranu kuhinji „Imaret“ u Tuzli

Televizijska ekipa humanitarnog projekta „Naša realnost“ boravila je na području općine Kalesija te u naselju „Memići“ posjetila jedan od punktova za podjelu hrane korisnicima „Merhametove“ Narodne kuhinje „Imaret“.

„Ekipa „Naše realnosti“ uručila je donaciju u prehrambenim artiklima Narodnoj kuhinji, vrijednu

1.100 KM, koju je osigurala HO „Milost“ iz Norveške.

Sekretar Općinskog odbora „Merhameta“ Kalesija Muhamed Berbić zahvalio je organizaciji „Milost“ na vrijednoj donaciji. Naglašeno je da će se nastaviti dugogodišnja uspješna saradnja „Merhameta“, „Milosti“ i „Naše realnost“.

Go to top Sam Steel Authentic Jersey