ŠAHIĆ ODRŽAO PREDAVANJE „UPRAVLJANJE VREMENOM I PRIORITETIMA“

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić održao je predavanje „Upravljanje vremenom i prioritetima“ za uposlenike Općine Maglaj. Predavanje je održano na inicijativu načelnika Općine Maglaj Mirsada Mahmutagića, s kojim „Merhamet“ ima izuzetnu saradnju.

Doc. dr. sc Hajrudin Šahić je, između ostalog, kazao da je upravljanje vremenom, kao temeljna vještina i pretpostavka lične djelotvornosti, disciplina usmjerena na uštedu i racionalnu upotrebu vremena kao dragocjenog i oskudnog resursa te razvoj metoda i tehnika za unapređivanje metoda rada i efikasnost korištenja vremena.

- Vrijeme ne možemo zaustaviti, posuditi, kupiti, no ipak ga razbacujemo i gubimo. Vrijeme kao ključni čimbenik uspjeha, zapravo je veliko bogatstvo i cijenimo ga tek kada ga imamo sve manje. Upravljanje vremenom polazi od planiranja zadataka, utvrđivanja prioriteta, planiranja i distribucije vremena. Ono osigurava da se menadžeri bave pravim poslovima i ključnim problemima.Vrijeme je mjera za posao, kao što je novac mjera za vrijednost robe. Pošto je vrijeme novac, ne treba mnogo mudrosti da bi se shvatilo koliki je značaj vremena u savremenom biznisu - kazao je Šahić.

Cilj ove prezentacije je, upravo, da se ukaže na jačanje odgovornosti svih uposlenika prema svojoj instituciji, odnosno radnim zadacima.

Prezentacija, koja se odnosi na upravljanje vremenom, je osmišljena na način da ukaže na potrebu da svaki uposlenik izvršava na vrijeme svoje zadatke i ispunjava svoje obaveze te na taj način doprinosi jačanju ugleda svoje organizacije u cjelini.

Ovo je jedna u nizu prezentacija koje je Hajrudin Šahić upriličio u nekoliko opčina u Federaciji BiH. Na prezentaciji u Maglaju govorio je i član Upravnog odbora „Merhameta“ Timur Numić koji je, takođe, ukazao na značaj i potrebu efikasnog i efektivnog trošenja vremena.  

Nakon održanog predavanja, Hajrudina Šahić, Timur Numić i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj posjetili su fabriku tekstila „Bontex“. Riječ je o društveno odgovornoj kompaniji koja redovno pomaže rad maglajskog „Merhameta“ i njegove narodne kuhinje.

Go to top