ZA NARODNU KUHINJU PRIKUPLJENO VIŠE OD 4.000 KONVERTIBILNIH MARAKA

“Akcija Online” – emisija “Život na čekanju” i Regionalni odborom “Merhameta” Maglaj organizirali su, u subotu 14. januara, humanitarni koncert čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za „Merhametovu“ Narodnu kuhinju u Maglaju. Humanitarni koncert „Pjesmom za narodnu kuhinju“ održan je u holu Mješovite srednje škole Maglaj, s kojom maglajski „Merhameta“ ima izuzetnu saradnju.

- Koncert je organiziran na inicijativu naše sugrađanke Senade Salkanović i urednika emisije „Život na čekanju“ Melihe i Mirsada Hadžića. Namjera je bila da od prikupljenih sredstava sa humanitarnog koncerta kupimo nedostajuću opremu za našu kuhinju. Na koncertu smo, od prodaje ulaznica i ostalih donacija, uspjeli prikupiti 4022,89 KM. Novčane donacije dobili smo od žena džemata „Ostfold“ iz Norveške, Humanitarne organizacije „Medaljon“ iz Austrije, kao i od Mustafe i Muhameda Topčića, Afana Hamidovića i Besime Mulasmajić iz Maglaja - kazala je direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović.

Humanitarnom koncertu u Maglaju prisustvovao je i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, koji se zahvalio svima koji su se odazvali i pomogli akciju.

- Svi večeras imamo razloga da budemo sretni i da osjećamo zadovoljstvo. Sreća je kad osjetite da ste nekome pomogli. Zato želim da tu sreću podijelimo večeras svi zajedno jer smo učinili nešto za dobrobit onih koji očekuju našu pomoć - poručio je Šahić. 

 

Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj je na kraju koncerta uručio zahvalnice svim izvođačima programa, inicijatoru akcije Senadi Salkanović, urednicima emisije „Život na čekanju“ Melihi i Mirsadu Hadžiću, Mješovitoj srednjoj školi Maglaj, nastavnici Jasmini Lošić i učenicima frizerske struke koji su prodavali ulaznice i nesebično pomogli da i ova „Merhametova“ akcija uspije. Zahvalnice su uručene i volonterki Amiri Musaefendić, Udruženju „Cicmanka“ iz maglajskog naselja Novi Šeher, firmama „Saraj milk“, „Bontex“, „HM promet“ i Studio-3D“ Maglaj, kao i Mustafi Topčiću i Afanu Hamidoviću.

Posjetioci su imali priliku da uživaju u bosanskim jelima koja su, specijalno za ovu priliku,  pripremile članice Udruženja žena „Cicmanka“.

Obzirom da se emisija „Život na čekanju“ emituje i u inozemstvu, akcija prikupljanja pomoći za „Merhametovu“ Narodnu kuhinju se nastavlja.

Dio atmosfere sa humanitarnog koncerta „Pjesmom za narodnu kuhinju“ možete pogledati na sljedećm linku:

http://akcijatv.net/2017/01/15/zivot-na-cekanju-4000-km-za-narodnu-kuhinju-u-maglaju/

 

      

      

Go to top