BESPLATNO KUPANJE, ŠIŠANJE I ZDRAVSTVENI PREGLEDI ZA SOCIJALNO UGROŽENE GRAĐANE

Regionalni odbor „Merhameta“ Travnik zvanično je počeo sa realizacijom projekta „Čistoća i zdravlje-Javno kupatilo“. Riječ je o prvom ovakvom projektu na području Bosne i Hercegovine čiji je cilj da se beskućnicima i socijalno ugroženom stanovništvu pruže što bolji uslovi za održavanje higijene.

- „Merhametov“ projekat „Čistoća i zdravlje“ podrazumijeva besplatne usluge socijalno urgoženim građanima, a riječ je o kupanju, pranju i sušenju odjeće, podjeli novog veša, šišanju, ljekarskim pregledima, odnosno pregledima stomatologa, savjetovanju ginekologa za žene i dnevni boravak uz doručak, čaj, kafu - izjavio je direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik Kenan Vrbanjac na prigodnoj svečanosti povodom otvaranja javnog kupatila i pokretanja projekta „Čistoća i zdravlje“.

      

Prim. dr. Nurdin Šatrović                         Jasmin Šafić                                             Rusmir Jašarević   

Na današnjoj svečanosti u Travniku, kojoj su prisustvovali i predsjednik HO"Merhamet" MDD Hajrudin Šahić, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, direktor Centra za socijalni rad Bojan Domić, direktor J.U. Dom zdravlja Travnik Nurudin Šatrović i predstavnici vjerskih zajednica.

Predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić kazao je da da je projekat „Čistoća i zdravlje“ jedan od najhumanijih projekata u historiji „Merhameta“. Čiji je cilj sačuvati dostojanstvo najugroženijih kategorija stanovištva.

- Ovo je sveobuhavatan projekt jer na jednom mjestu „Merhametovim“ korisnicima pruća besplatne usluge iz oblasti održavanja higijene i zdravstva. Pozivam i ostale da podrže ovaj projekat, na dobrobit socijalno ugroženioh građana – kazao je Šahić i najavio pokretanje sličnog projekta i u drugim gradovima u BiH u kojima djeluje „Merhamet“. 

Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić iskazao je zadovoljstvo zbog „Merhametove“ ideje da se socijalno ugroženim građanima na području općine Travnik obezbijede adekvatni uslovi za održavanje higijene i besplatne ljekarske preglede.

- Zadovoljstvo je podržati ovako human projekat, još jedan od mnogih koje „Merhamet“ realizira u Travniku - kazao je načelnik Hadžiemrić i zahvalio se „Merhmetu“ za dobru saradnju. 

Predsjednik Centra za socijalni rad Travnik Jasmin Šafić pohvalio je „Merhametov“ projekat „Ćistoća i zdravlje“n naglašavajući da je riječ o veoma značajnoj aktivnosti te da je Centra za socijalni rad Travnik sa zadovoljstvom prihvatio učešće u ovom projektu.

Direktor Doma zdravlja Travnik prim. dr. Nurdin Šatrović je, takođe, pohvalio „Merhametov“ projekat, naglašavajući potrebu da se njemu pridruže brojni ljekari u Travniku.

Vlasnik frizerskog salona „Rusko“ Rusmir Jašarević kazao je da je ponosan što je dio ovog „Merhametovog projekat te pozvao i ostale privrednike u Travniku da se pridruže i podrže ovu značajnu i humanu aktivnost „Merhameta“.  

Za implementaciju projekta obezbijeđena je i adekvatna infrastruktura u „Merhametovoj“ kući u Travniku. „Merhametovi“ saradnici u projektu su: Općina Travnik, J.U. Dom zdravlja Travnik, Centar za Socijalni rad Travnik i Frizerski salon „Rusko“.

 

    

Linkovi:

https://tntportal.ba/2016/12/27/novi-projekat-merhameta-travnik-besplatno-kupanje-sisanje-i-zdravstveni-pregledi-za-ugrozene-gradane-video/

https://www.klix.ba/vijesti/bih/merhamet-besplatno-kupanje-i-zdravstveni-pregledi-za-socijalno-ugrozene/161228073

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/projekat-merhameta-besplatno-kupanje-sisanje-i-zdravstveni-pregledi-za-socijalno-ugrozene-gradane/189450

http://www.avaz.ba/clanak/269496/travnik-za-socijalno-ugrozene-bolji-uvjeti-za-odrzavanje-higijene?url=clanak/269496/travnik-za-socijalno-ugrozene-bolji-uvjeti-za-odrzavanje-higijene

http://www.bug.ba/merhamet-travnik-besplatno-kupanje-zdravstveni-pregledi-za-socijalno-ugrozene.html

http://vijesti.ba//clanak/341497/merhamet-besplatno-kupanje-i-zdravstveni-pregledi-za-socijalno-ugrozene

http://www.travnik.ba/2015-05-22-22-16-50/aktuelno/pranje-odjece-pregled-ljekara-sisanje-socijalno-ugrozeni-ljudi-travnika-dobivaju-javno-kupatilo

http://www.faktor.ba/vijest/besplatno-kupanje-ianje-i-zdravstveni-pregledi-za-ugroene-graane-228827

Go to top