IFTAR ZA MJEŠTANE ŽELJEZNOG POLJA

 Regionalni odbor „Merhameta“ Zenica je nastavio sa svojim ramazanskim aktivnostima. Nakon Nemile, „Merhamet“ je organizirao i zajednički iftar za žitelje Željeznog Polja (općina Žepče), u prostorijama lokalne škole „Abdulvehab Ilhamija“.

 

Sa mještanima Željeznog Polja, koje je nastradalo u prošlogodišnjim katastrofalnim poplavama i klizištima, iftarili su i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić i čelni čovjek Osnovnog odbora „Merhameta“ Žepče Ibrahim Tutnjić.

Šahić je poručio da „Merhamet“ nije zaboravio žitelje Željeznog Polja i ostalih mjesta koje je pogodila prirodna katastrofa i kojima je i danas neophodna pomoć, te da će „Merhamet“ uvijek biti uz njih.

Predstavnici mjesne zajednice Željezno Polje zahvalili su se „Merhametu“ i njegovom predsjedniku Hajrudinu Šahiću na brizi o njima i što ni ove godine nisu zaboravljeni. Naime, „Merhamet“ je i prošlog Ramazana organizirao iftar za mještane Željeznog Polja.

 

Hajrudin Šahić i Ibrahim Tutnjić na iftaru u Željeznom Polju

Mještani Željeznog Polja zahvalni "Merhametu" što ih nije zaboravio

Inače, „Merhamet“ nastavlja sa organiziranjem zajedničkih iftara za građane na područjima ugroženim u prošlogodišnjim

poplavama i klizištima, ali i za ostale ugrožene kategorije građana u Bosni i Hercegovini. Podsjećamo da je „Merhamet“ obavijestio institucije, privredna društa i pojedince u BiH i inostranstvu da će u toku mjeseca Ramazana, pored svojih redovnih aktivnosti, „Merhamet“ pripremati iftare za socijalno ugrožene građane širom BiH.

„Pozivamo vas da zajedno pomognemo da radost sehura iftara osjete i naši vjernici, koji se nalaze u teškom socijalnom stanju, i da im, u ovom teškom vremenu, damo do znanja da nisu sami“, poručio je „Merhamet“.

Pomoć u namirnicama može se dostaviti u sve regionalne centre „Merhameta“ i njihove osnovne odbore, svakog dana tokom mjeseca Ramazana, u vremenu od 9:00 do 18.00 sati.

Novčane donacije za spomenute svrhe mogu se uplatiti na:

Transakcioni račun Vakufske banke: 1601120000002395

Poziv na broj: 1601120000032659

 

 

Go to top Sam Steel Authentic Jersey