“DM” DONIRAO OBROK ZA SVE KORISNIKE NARODNE KUHINJE U ZENICI

Regionalni odbor “Merhameta” Zenica jedna je od organizacija kojima je kompanija “dm drogerie markt” d.o.o. Sarajevo ove godine uručila vrijednu donaciju. Naime, u petak 21. decembra 2018. godine, ova kompanija donirala je obrok za sve korisnike “Merhametove” narodne kuhinje.

 

- Takođe, tog dana su četiri zaposlenice “dm-a” pomogle u pripremi i podjeli obroka, a donirale su i podijelile poklon pakete svim korisnicima “Merhametovih” kuhinja . Na taj način su odradile svoj društveno koristan rad. Ovom prilikom zahvaljujemo se “dm”-u kao društvo odgovornoj kompaniji, kao i njihovim zaposlenicama, što su obradovali naše korisnike i što su bili dio još jedne humane priče – kazala je direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Zenica Zijada Kliko.

  

 

Krajem decembra, preduzeće “BEHAR KOCKA” d.o.o. Begov Han doniralo je osnovne namirnice za “Merhametovu” narodnu kuhinju u Zenici. Donacija vrijedna oko 1.000 KM sastojala se od brašna, ulja, tjestenine, riže, začina, konzervi.. Takođe, preduzeće “TOLA – COMPANY” d.o.o. Zenica uručilo je oko 100 kilograma piletine za pripremanje obroka korisnicima narodne kuhinje.

 

 

Go to top