Vijesti

Kategorija: Vijesti

POVEZIVANJE „MERHAMETA“ SA ORGANIZACIJAMA I DONATORIMA IZ SINGAPURA

Poznati novinar i vlasnik markeinške organizacije iz Singapura Sujimu Bin Muhamad i njegovi saradnici posjetili su HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu, gdje su ih primili predsjednik Kenan Vrbanjac i generalni sekretar Sidik Aždahić.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

UČENICI PRIKUPILI HRANU ZA NARODNU KUHINJU „IMARET“, U VRIJEDNOSTI OD 31.775 KM

Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla i ove godine je organizirao tradicionalnu humanitarnu akciju „Učenici pomažu Narodnu kuhinju Imaret“, u kojoj je učestvovalo više od 70 osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona. Učenici su u svoje škole donosili različite prehrambene artikle i sezonske poljoprivredne proizvode, koji su važne namirnice u pripremi dnevnih toplih obroka za socijalno najugroženije kategorije stanovništva. U akciji je prikupljena i u „Merhametov“ magacin dopremljena različita roba u vrijednosti od 31.775 KM.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

NAČELNIK OBEĆAO POMOĆ I BOLJI STATUS „MERHAMETA“ U BREZI

BREZA, 16. januar - Načelnik Općine Breza Munib Zaimović i njegovi saradnici primili su delegaciju HO „Merhamet“ MDD, koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac. Osim Vrbanjca, sastanku su prisustvovali i direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Zenica Zijada Kliko, sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Breza Nusret Kadrić te humanista i „Merhametov“ donator Ramiz Kadrić.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

FIRMA MAH-ING DONIRALA NARODNOJ KUHINJI 370 TEGLI RAZNOG POVRĆA

U Narodnu kuhinju "Imaret" u Tuzli stigla je vrijedna donacija od 370 tegli različitog kiselog povrća koje je isporučila firma MAH-ING d.o.o. sa sjedištem u Devetaku kod Lukavca. Tako će obroci za više od 2.000 korisnika na području četiri općine Tuzlanskog kantona biti bogatiji.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

U 2018. GODINI PODIJELJENO 1.436 PAKETA, VRIJEDNIH 65.450 MARAKA

Regionalni odbor „Merhameta“ Goražde je, pored svojih redovnih aktivnosti, proveo i nekoliko veoma značajnih akcija koji se odnose na pomoć socijalno ugroženom stanovništvu na prostoru koje „pokriva“ ovaj Regionalni odbor. Aktivnosti su uspješno provedene zahvaljujući brojnim donatorima, koji su ponovo iskazali povjerenje „Merhametu“.

Opširnije...

Kategorija: Vijesti

“MERHAMET” PODIJELIO POMOĆ SRPSKIM PORODICAMA  U MOSTARU I NJIHOVOJ DJECI

Povodom pravoslavnog blagdana Božića, HO “Merhamet” MDD, u koordinaciji sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Sarajevo, podijelio je pakete pomoći za sve socijalno ugrožene srpske porodice u Mostaru i njihovu djecu.

Opširnije...

Go to top