• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Prev Next

Humanitarna akcija Muslimanskog dobrotvornog društva

11-08-2018 Hits:33 Vijesti INFO Merhamet MDD

Humanitarna akcija Muslimanskog dobrotvornog društva

„MERHAMET“ DONIRAO KRAVE PORODICAMA HAMBO I JUSUFOVIĆ U PRAČI I TEŠNJU Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ organiziralo je humanitarnu akciju u Prači i Tešnju, u okviru koje je ova humanitarna organizacija donirala...

Read more

Humanitarna aktivnosti Regionalnog odbora Bihać

08-08-2018 Hits:21 Vijesti INFO Merhamet MDD

Humanitarna aktivnosti Regionalnog odbora Bihać

„MERHAMET“ URUČIO POMOĆ DEMOBILISANIM BORCIMA U BUŽIMU Regionalniodbor “Merhamet” Bihać, u saradnji sa Osnovnim odborom “Merhameta” Bužim, obezbijedio je pomoć za 40 demobilisanih boraca koji se nalaze u stanju socijalne potrebe...

Read more

Akcija Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla

06-08-2018 Hits:36 Vijesti INFO Merhamet MDD

Akcija Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla

PODIJELJENI PAKETI MJEŠTANIMA NASELJA SIMIN HAN KOJE JE POGOĐENO POPLAVAMA Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla je među prvima pružio podršku žitečjima mjesta Simin Han, tuzlanskog prigradskog naselja pogođenog iznenadnim poplavama koje su...

Read more

Zajednička akcija regionalnih odbora Tuzla i Bihać

24-07-2018 Hits:83 Vijesti INFO Merhamet MDD

Zajednička akcija regionalnih odbora Tuzla i Bihać

MIGRANTIMA U VELIKOJ KLADUŠI „MERHAMET“ PODIJELIO TRODNEVNE LANČ PAKETE Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla je, u saradnji sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Bihać, migrantima smještenim u improviziranom kampu na području Velike Kladuše osigurao...

Read more

Tradicionalna akcija HO „Merhamet“ MDD

20-07-2018 Hits:222 Vijesti INFO Merhamet MDD

Tradicionalna akcija HO „Merhamet“ MDD

U TOKU JE AKCIJA „KURBAN 2018./1439.“ Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ tradicionalno, i ove godine provodi akciju „Bosanski kurban“. Cilj nam je da obezbijedimo neophodne količine  mesa za „Merhametove“ javne kuhinje. Istovremeno...

Read more

HUMANITARNI BROJEVI HO "MERHAMET" MDD

 Pomoć Rohinja muslimanima

u Mijanmaru

 Pozivom na broj

090292001

Donirate 3 KM


 

Pomoć radu Javnih kuhinja

HO „Merhamet“ MDD

Pozivom na broj

090290001

Donirate 1 KM

Fond za stipendiranje učenika

“Edah Bećirbegović”

Pozivom na broj

090291069

Donirate 2 KM

 

 

 

Pomoć za liječenje oboljelih osoba

Pozivom na broj

090291000

Donirate 2 KM

 

Pomoć Rohinja muslimanima u Mijanmaru

Tr. račun Vakufske banke:

1601120000002395

Poziv na broj: 1601030000085771   

Ko je Online

Ko je na portalu: 61 gostiju i nema prijavljenih članova

U KLJUČU PODIJELJENI PREHRAMBENI PAKETI PO OPORUCI RAHMETLI AGANA HODŽIĆA

Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać podijelio je 50 prehrambenih paketa socijalno ugroženim građanima sa područja općine Ključ. Nabavka prehrambenih paketa izvršena je iz sredstava koja je HO „Merhamet“ MDD oporukom ostavio dobrotvor i humanista, rahmetli Agan Hodžić. Podjela paketa obavljena je u koordinaciji sa Osnovnim odborom „Merhameta“ Ključ.

- „Merhamet“ je podijelio pakete sa prehrambenim namirnicama za 50 socijalno ugroženih osoba, a koje se nalaze na evidenciji Osnovnog odbora „Merhameta“ Ključ. Zahvalni smo što se rahmetli Agan Hodžić u svojoj oporuci sjetio i socijalno ugroženih osoba sa područja Unsko-sanskog kantona, a svoju zahvalnost i oduševljenje nisu krili ni naši Ključani koji su dobili pomoć, zahvaljujući dobročinitelju Aganu Hodžiću.- izjavio je Alen Prošić, direktor Regionalnog odbora „Merhamet“ Bihać.

 

VIJESTI

 • Humanitarna akcija Muslimanskog dobrotvornog društva

  „MERHAMET“ DONIRAO KRAVE PORODICAMA HAMBO I JUSUFOVIĆ U PRAČI I TEŠNJU

  Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ organiziralo je humanitarnu akciju u Prači i Tešnju, u okviru koje je ova humanitarna organizacija donirala po jednu kravu višečlanim porodicama Hambo i Jusufović. Ovu akciju „Merhamet“ je organizirao uoči Kurban-bajrama, želeći da povodom velikog muslimanskog blagdana obraduje pomenute porodice koje su u stanju socijalne potrebe.

  Opširnije...
   
 • Humanitarna aktivnosti Regionalnog odbora Bihać

  MERHAMET“ URUČIO POMOĆ DEMOBILISANIM BORCIMA U BUŽIMU

  Regionalniodbor “Merhamet” Bihać, u saradnji sa Osnovnim odborom “Merhameta” Bužim, obezbijedio je pomoć za 40 demobilisanih boraca koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Realizaciju ove akcije pomoglo je Udruženje demobilisanih boraca Bužim.

  Opširnije...
   
 • Akcija Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla

  PODIJELJENI PAKETI MJEŠTANIMA NASELJA SIMIN HAN KOJE JE POGOĐENO POPLAVAMA

  Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla je među prvima pružio podršku žitečjima mjesta Simin Han, tuzlanskog prigradskog naselja pogođenog iznenadnim poplavama koje su se desile krajem mjeseca jula.„Merhamet“ je osigurao i podijelio pakete sa prehrambenim namirnicama za sve porodice pogođene poplavom, kako bi lakše prebrodili prve dane saniranja značajnih posljedica.

  Opširnije...

Projekti

 • VIŠE OD DVA MILIONA OBROKA GODIŠNJE U KUHINJAMA

  Kuhinja u Tuzli: Pripremljeno blizu 900.000 obroka samo u 2011. godini

  „Merhametovim“ kuhinjama utočište su našli brojni građani širom Bosne i Hercegovine koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i koji su, ne svojom krivicom, dospjeli na društvenu marginu i u stanje teškog siromaštva. U „Merhametovim“ javnim kuhinjama redovno se hrani više od 7.100 osoba.

  Opširnije...
   
 • FONDACIJA „MURADIF ĆATO“

  Veliki Bosanac, Livnjak velikog srca, dobrotvor i vakif  Muradif Ćato više od četiri decenije živi u Njemačkoj. Međutim, nikada nije zaboravio Bosnu i Hercegovinu i svoj narod, nego je čak odlučio da, što je više moguće, pomogne svojim sunarodnjacima.

  Dobročinitelj Muradif Ćato pomaže na mnogo načina. Osim što redovno stipendira učenike u rodnom Livnu, Muradif Ćato uvakufio je zemljište i kuću u Kasindolu na ime i za potrebe „Merhameta“, i u okviru ove humanitarne organizacije osnovao Fondaciju „Muradif Ćato“.

  - Nažalost, naš je narod u posljednjem ratu teško stradao i potrebna mu je pomoć, jer su mnogi izgubili sve. „Merhamet“ svakoga dana u svojim kuhinjama hrani blizu 10.000 osoba koje su u teškom materijalnom stanju. Ja bih volio da u ovoj zemlji nema potrebe za narodnim kuhinjama, da svi ljudi dobro žive. Međutim, situacija je takva da je „Merhamet“ izuzetno potreban, jer on mnogo pomaže u ublažavanju teške situacije u BiH i to treba cijeniti. Međutim, država BiH malo ili nikako pomaže „Merhametu“, kojega treba smatrati svojim partnerom - pojašnjava Muradif Ćato.

  Opširnije...

O nama

Go to top