• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Prev Next

Obilježavanje Nove 1440. hidžretske godine

12-09-2018 Hits:53 Vijesti INFO Merhamet MDD

Obilježavanje Nove 1440. hidžretske godine

OBEZBIJEĐENI PAKETIĆI ZA 120 MALIŠANA U SREBRENIKU Osnovni odbor „Merhameta“ Srebrenik, u saradnji sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Tuzla, Medžlisom IZ Srebrenik, Općinom i brojnim preduzećima iz ovog grada osigurao je 120...

Read more

Implementacija novog projekta u RO „Merhameta“ Maglaj

12-09-2018 Hits:74 Vijesti INFO Merhamet MDD

Implementacija novog projekta u RO „Merhameta“ Maglaj

POČELA RADIONICA KROJENJA I ŠIVANJA Početkom septembra, Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj krenuo je sa implementacijom novog projekta „Radionica krojenja i šivanja“.

Read more

Čestitka predsjednika HO „Merhamet“ MDD Hajrudina Šahića

10-09-2018 Hits:52 Vijesti INFO Merhamet MDD

Čestitka predsjednika HO „Merhamet“ MDD Hajrudina Šahića

MUBAREK NOVA 1440. HIDŽRETSKA GODINA Povodom nastupajuće Nove hidžretske 1440. godine, svim uposlenicima i volonterima HO „Merhamet“ MDD, našim donatorima, partnerima, Bošnjacima u našoj domovini Bosni i Hercegovini i dijaspori, te...

Read more

Čestitka predsjednika HO „Merhamet“ MDD Hajrudina Šahića

20-08-2018 Hits:129 Vijesti INFO Merhamet MDD

Čestitka predsjednika HO „Merhamet“ MDD Hajrudina Šahića

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN Uposlenicima HO „Merhamet“ MDD i svih organizacionih jedinica „Merhameta“ u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, našim volonterima, donatorima, poslovnim partnerima i svim Bošnjacima u našoj zemlji i...

Read more

Humanitarna akcija Muslimanskog dobrotvornog društva

17-08-2018 Hits:145 Vijesti INFO Merhamet MDD

Humanitarna akcija Muslimanskog dobrotvornog društva

„MERHAMET“ DONIRAO KRAVU JOŠ JEDNOJ VIŠEČLANOJ PORODICI U PRAČI Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ obradovalo je još jednu socijalno ugroženu porodicu iz Prače. Naime, osmočlanoj porodici Velida Kalače iz sela Datelji...

Read more

HUMANITARNI BROJEVI HO "MERHAMET" MDD

  Pomoć Rohinja muslimanima

u Mijanmaru

 Pozivom na broj

090292001

Donirate 3 KM


 

Pomoć radu Javnih kuhinja

HO „Merhamet“ MDD

Pozivom na broj

090290001

Donirate 1 KM

Fond za stipendiranje učenika

“Edah Bećirbegović”

Pozivom na broj

090291069

Donirate 2 KM

 

 

 

Pomoć za liječenje oboljelih osoba

Pozivom na broj

090291000

Donirate 2 KM

 

Pomoć Rohinja muslimanima u Mijanmaru

Tr. račun Vakufske banke:

1601120000002395

Poziv na broj: 1601030000085771   

Ko je Online

Ko je na portalu: 128 gostiju i nema prijavljenih članova

VIJESTI

 • Obilježavanje Nove 1440. hidžretske godine

  OBEZBIJEĐENI PAKETIĆI ZA 120 MALIŠANA U SREBRENIKU

  Osnovni odbor „Merhameta“ Srebrenik, u saradnji sa Regionalnim odborom „Merhameta“ Tuzla, Medžlisom IZ Srebrenik, Općinom i brojnim preduzećima iz ovog grada osigurao je 120 paketića koji su u povodu Nove 1440. hidžretske godine podijeljeni djeci s teškoćama u razvoju, mališanima bez jednog ili oba roditelja i najmlađim Srebreničanima iz socijalno ugroženih porodica. Podjela je upriličena u lokalnom Domu kulture.

  Opširnije...
   
 • Implementacija novog projekta u RO „Merhameta“ Maglaj

  POČELA RADIONICA KROJENJA I ŠIVANJA

  Početkom septembra, Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj krenuo je sa implementacijom novog projekta „Radionica krojenja i šivanja“.

  Opširnije...
   
 • Čestitka predsjednika HO „Merhamet“ MDD Hajrudina Šahića

  MUBAREK NOVA 1440. HIDŽRETSKA GODINA

  Povodom nastupajuće Nove hidžretske 1440. godine, svim uposlenicima i volonterima HO „Merhamet“ MDD, našim donatorima, partnerima, Bošnjacima u našoj domovini Bosni i Hercegovini i dijaspori, te svim muslimanima u svijetu, upućujem najiskrenije čestitke, u ime HO „Merhameta“ MDD i u lično ime.

  Želim da nam svima Nova hidžretska 1440. godina bude sretna i berićetna, te dovom molim Allaha, dž.š., da nam podari svoju pomoć, milost i oprost.

  Mubarek Nova 1440. hidžretska godina.

  Predsjednik HO „Merhamet“ MDD

  Doc. dr. sc Hajrudin Šahić

Projekti

 • VIŠE OD DVA MILIONA OBROKA GODIŠNJE U KUHINJAMA

  Kuhinja u Tuzli: Pripremljeno blizu 900.000 obroka samo u 2011. godini

  „Merhametovim“ kuhinjama utočište su našli brojni građani širom Bosne i Hercegovine koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i koji su, ne svojom krivicom, dospjeli na društvenu marginu i u stanje teškog siromaštva. U „Merhametovim“ javnim kuhinjama redovno se hrani više od 7.100 osoba.

  Opširnije...
   
 • FONDACIJA „MURADIF ĆATO“

  Veliki Bosanac, Livnjak velikog srca, dobrotvor i vakif  Muradif Ćato više od četiri decenije živi u Njemačkoj. Međutim, nikada nije zaboravio Bosnu i Hercegovinu i svoj narod, nego je čak odlučio da, što je više moguće, pomogne svojim sunarodnjacima.

  Dobročinitelj Muradif Ćato pomaže na mnogo načina. Osim što redovno stipendira učenike u rodnom Livnu, Muradif Ćato uvakufio je zemljište i kuću u Kasindolu na ime i za potrebe „Merhameta“, i u okviru ove humanitarne organizacije osnovao Fondaciju „Muradif Ćato“.

  - Nažalost, naš je narod u posljednjem ratu teško stradao i potrebna mu je pomoć, jer su mnogi izgubili sve. „Merhamet“ svakoga dana u svojim kuhinjama hrani blizu 10.000 osoba koje su u teškom materijalnom stanju. Ja bih volio da u ovoj zemlji nema potrebe za narodnim kuhinjama, da svi ljudi dobro žive. Međutim, situacija je takva da je „Merhamet“ izuzetno potreban, jer on mnogo pomaže u ublažavanju teške situacije u BiH i to treba cijeniti. Međutim, država BiH malo ili nikako pomaže „Merhametu“, kojega treba smatrati svojim partnerom - pojašnjava Muradif Ćato.

  Opširnije...

O nama

Go to top Sam Steel Authentic Jersey